Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Prezentácia krajín „Vyšehradskej štvorky“ partnerom a spojencom aliancie


Prezentácia krajín „Vyšehradskej štvorky“ partnerom a spojencom aliancie

Aj tento rok si štáty „Vyšehradskej štvorky“ nenechali ujsť príležitosť vykonať prezentáciu svojich krajín v NATO, ktorá sa koná pravidelne jeden krát za rok vždy na jar. Pozvanie na túto udalosť prijali predseda Vojenského výboru NATO, generál Knud BARTELS, generálny riaditeľ medzinárodného vojenského štábu maršal Christopher HARPER a ďalší vrcholní vojenskí i politickí predstavitelia aliancie.
V preplnenej jedálni NATO mohli všetci príslušníci veliteľstva NATO ochutnať národné špeciality štyroch rôznych kuchýň. Slovenský ÚVP ponúkal rokmi osvedčené klobásky a guláš, spolu s chutnými slovenskými syrmi a údeniny pripomínajúcimi veľkonočné sviatky. Manželky príslušníkov ÚVP sa postarali o prípravu sladkých a slaných dobrôt, ktoré v kombinácii s povestnou krásou slovenských žien prispeli k dlhým radom pred slovenskými priestormi.
Generálmajor Miroslav KOCIAN, vojenský predstaviteľ SR pri NATO a EÚ, úprimne poďakoval za pomoc všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tejto výnimočnej reprezentácie Slovenskej republiky v priestoroch veliteľstva NATO. Bez ich osobnej angažovanosti by nebolo možné túto veľkú akciu zrealizovať.


Prezentácia krajín „Vyšehradskej štvorky“ partnerom a spojencom alianciePrezentácia krajín „Vyšehradskej štvorky“ partnerom a spojencom alianciePrezentácia krajín „Vyšehradskej štvorky“ partnerom a spojencom aliancie

Autor: mjr. Milan JANKURA - Dátum: 19.03.2015
Čítanosť: 5324
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share