Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana


Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana

V stredu 24. júla 2024 privítal zástupca náčelníka štábu Veliteľstva vzdušných síl OS SR plukovník Adolf Daubner v priestoroch Veliteľstva Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky delegáciu z Národnej gardy štátu Indiana (INNG) a Veľvyslanectva USA.

Hlavnou témou rokovania s delegáciou INNG pod vedením plukovníka Eduarda Castenadu bolo nastavenie budúcej spolupráce a ťažiskovým bodom prediskutovanie novoprijatých stíhačiek F-16. Rokovania sa zúčastnil aj zástupca Veľvyslanectva USA na Slovensku Mark Ely a taktiež príslušníci velenia vzdušných síl.

Partnerstvo Národnej gardy Indiany a Slovenska je jedným z 25 európskych partnerstiev, ktoré tvoria Európsky program partnerstva štátneho velenia USA a jedným z 88 celosvetových partnerstiev, ktoré tvoria Program partnerstva štátnej gardy Národnej gardy. Od svojho vzniku v roku 1994 partnerstvo Indiany a Slovenska neustále rastie vo svojej ponuke, vzdelávacích programoch a v počte zainteresovaného personálu.


Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 24.07.2024
Čítanosť: 180
Verzia pre tlač

Skočiť na menu