Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v Bruseli


Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v Bruseli
Spolu s profesionálnymi vojakmi na Slovensku sme si deň ozbrojených síl Slovenskej republiky pripomenuli slávnostným nástupom aj na Úrade vojenského predstaviteľa, tu v Bruseli. Na pôde veliteľstva NATO bol za prítomnosti vedúceho Úradu vojenského predstaviteľa pri Vojenskom výbore NATO a EÚ generálmajora Miroslava KOCIANA vyhlásený rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku dňu ozbrojených síl SR a vybraným profesionálnym vojakom boli pri tejto príležitosti udelené vojenské vyznamenania.
Generálmajor Kocian vo svojom vystúpení poďakoval za doterajšiu prácu a zdôraznil hlavné úlohy do konca roka 2016, najmä v súvislosti s predsedníctvom Rade EÚ, ale aj úlohy vyplývajúce zo summitu NATO vo Varšave, ktoré bude potrebné splniť do zasadania ministrov obrán v októbri 2016 a februári 2017. Zároveň objasnil plánované sťahovanie do novej budovy NATO ktoré by malo byť realizované v prvej polovici roku 2017.

Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v BruseliDeň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v BruseliDeň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v BruseliDeň ozbrojených síl Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v Bruseli

Autor: UVP - Dátum: 23.09.2016
Čítanosť: 2576
Verzia pre tlač

Skočiť na menu