Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
November 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Vyhlásenie o prístupnosti

Konferencia Vojenského výboru NATO prebehla úspešne


Konferencia Vojenského výboru NATO prebehla úspešne
Na Slovensku sa v dňoch 17. až 19. septembra 2010 uskutočnilo rokovanie najvyššieho vojenského orgánu Severoatlantickej aliancie – Vojenského výboru NATO.
Konferenciu otvorila premiérka Slovenskej republiky pani Iveta Radičová.  Zhromaždeniu náčelníkov štábov 28. členských štátov NATO predsedal admirál Giampaolo Di Paola, predseda Vojenského výboru, za účasti veliteľa spojeneckých síl v Európe admirála Jamesa Stavridisa a veliteľa pre transformáciu NATO generála Stéphane Abriala. Veliteľ operácie ISAF generál David Petraeus sa spojil s účastníkmi konferencie prostredníctvom videorozhovoru.
Najvyšší vojenskí predstavitelia NATO hovorili o budúcej podobe Aliancie a možnostiach jej transformácie. Témou rokovaní bola aj nová Strategická koncepcia NATO, operácie medzinárodného krízového manažmentu so zameraním na operáciu ISAF a KFOR v Kosove, a napokon tiež možnosti zvyšovania spôsobilostí Aliancie v obmedzenom zdrojovom prostredí.
Náčelníci vysadili vo Vysokých Tatrách v novozriadenom „Lesíku NATO“ stromy, čím vznikla ďalšia tatranská oddychová zóna. Hostia boli symbolicky pasovaní za goralov, členov komunity, ktorá je založená na vzájomnej dôvere a čestnosti jej členov.
Konferenciu organizoval Generálny štáb ozbrojených síl SR s priamym zapojením sa Ministerstva obrany SR. Na prípravách sa podieľali aj ďalšie štátne orgány a samospráva.
Súčasťou oficiálneho programu boli aj slávnostné večere podávané z úrovne Prezidenta SR a ministra obrany SR.
Vojenský výbor NATO organizuje výjazdové zasadnutie (konferenciu) raz ročne vždy v jednej z členských krajín NATO na rotačnom princípe.

MCCMCCMCCMCCMCC1MCC1

Autor: - Dátum: 19.09.2010
Čítanosť: 14561
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share