Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Jún 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Vyhlásenie o prístupnosti

3. ročník česko - slovenského športového dňa


3. ročník česko -  slovenského športového dňa
Kým na Slovensku prebiehali volebné boje, my tu v Bruseli sme sa zapojili do tých športových. Tak ako po predchádzajúce dva ročníky, aj tohto roku nám počasie žičilo, a tak sme mohli, čo nám srdce ale hlavne naša kondícia dovolila športovať.
            V tomto roku to organizačne mala pod palcom česká delegácia, ktorá sa skvelo zhostilo tejto úlohy. Športovalo sa v 7 disciplínach futbal, floorball, petangue, bedminton, tenis, plávanie a detský viacboj.
Aj napriek tomu, že sme boli počtovo v presile, nie vždy sa nám darilo tak, ako by sme chceli. Vo futbale mali Česi veľké šťastie, pretože rozhodovali až pokutové kopy. Na druhej strane musíme však podotknúť, že my sme sa šetrili a najlepší hráči museli oddychovali, aby mali dosť síl, na nasledujúci deň, keď na programe bude MILREP CUP, na ktorý sme mali veľké ambície. Floorball vyhrali slovenskí seniori, ktorí to ukázali aj mladým vyšportovaným chlapcom, ktorým ešte chýbala nejaká tá taktika boja. Petanque ženy vyhrala pani Matejová a za mužov to vyhral pán Italy. To sa nepáčilo Čechom, ktorí do svojich hráčov vkladali veľké nádeje. Potom však prišla česká bedmintonová smršť. Obidve kategórie s prehľadom vyhrali, ale celé tajomstvo ich úspechu je v tom, že je to ich najobľúbenejší šport, ktorému sa venujú 3x do týždňa. V tenise sme sa nedali zahanbiť a vyhrali sme ho prostredníctvom pána plk. Mateja. Plávanie, zmiešanú kategóriu vyhrala pani Péterová napriek tomu, že pred 3 mesiacmi podstúpila operáciu ramenného kĺbu. No a v poslednej detskej kategórii tak tam vyhrali všetci, však išlo o zábavu a o to, aby sa detičky po celý čas usmievali.
O občerstvenie sa starali Česi a tak o kvalitné české pivo nebola núdza. Poniektorí zahraniční partnermi chceli zmeniť národnosť len aby sa mohli dostať k tomuto českému zlatému moku.
Na záver môžeme už len skonštatovať, že už teraz sa tešíme na budúci ročník, ktorý bude pod našou záštitou.

SDSDSDSDSD1SD1SD1SD1SD2SD2SD2SD2SD3SD3SD3SD3

Autor: - Dátum: 12.06.2010
Čítanosť: 12957
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share