Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Október 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Vyhlásenie o prístupnosti

Privítanie sviatkov zimy


Privítanie sviatkov zimy

Tak ako po minulé roky, aj tento rok sme v priestoroch Stáleho zastúpenia SR pri EÚ privítali sviatky zimy. Tento rok bol netradičný tým, že sme príchod sviatkov oslávili spoločne s pracovníkmi veľvyslanectva a stálej delegácie pri NATO a EÚ a s ich rodinnými príslušníkmi.

Súčasťou predvianočného stretnutia bolo divadielko pre deti, ktoré bolo darom vojenského predstaviteľa genmjr. Miroslava KOCIANA. Slovenský divadelný súbor pôsobiaci v Belgicku – „Kukulu“ zahral vianočný príbeh „Sonáta pre Lulu“, ktorý detičky veľmi zaujal a pripravil na hlavný klinec programu, príchod Mikuláša s čertom a anjelom. U dobrého Mikuláša sa potom usmievavé aj trochu vystrašené detičky postupne vystriedali, niečo mu  zarecitovali, zaspievali, alebo sa mu len posadili na koleno a porozprávali sa s ním. Mikuláš si so sebou priniesol aj čerta pre neposlušné deti. Ten ale nakoniec odišiel s prázdnym vrecom. Za to že boli celý rok dobré, im potom všetkým  nadelil  balíčky, plné slovenských sladkostí. 

Samozrejme aj dospelí si prišli na svoje, keď po príchode Mikuláša, na dospelých čakala chutná kapustnica, punč, domáce vianočné pečivo, ktoré napiekli manželky našich profesionálnych vojakov a pracovníkov stálej delegácie a nechýbala aj dobrá zábava.

Predvianočné stretnutie bolo výbornou príležitosťou na bližšie spoznanie sa slovenských  rodín pracujúcich v Bruseli, práve tak symbolické v čase nášho predsedníctva v rade EU a naladilo všetkých zúčastnených na krásne a veselé prežitie Vianočných sviatkov.


Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy Privítanie sviatkov zimy

Autor: ÚVP Brusel - Dátum: 03.12.2016
Čítanosť: 2446
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share